Search found 16 matches

by przemhb
20 Oct 2021, 20:04
Forum: Cobian Reflector
Topic: Scheduled backup did not trigger
Replies: 24
Views: 726

Re: Scheduled backup did not trigger

Yes, the changes need to be "approved" by the engine and send back. But is it ok for Reflector to drop changes, which were in the process of approving, if user modifies another task in meantime? Shouldn't user been informed to hold with any further modifications or even blocked until previous ones ...
by przemhb
19 Oct 2021, 23:50
Forum: Cobian Reflector
Topic: Scheduled backup did not trigger
Replies: 24
Views: 726

Re: Scheduled backup did not trigger

On the 14th Reflector noticed backups of original tasks, which were scheduled to Monday the 11th, were missed and triggered all of them. Later I've cloned original tasks and removed the 624 second wait time from the first clone's pre-backup events. After several attempts I've eventually managed to c...
by przemhb
14 Oct 2021, 12:42
Forum: Cobian Reflector
Topic: Scheduled backup did not trigger
Replies: 24
Views: 726

Re: Scheduled backup did not trigger

Would it be ok just to decrease those 10m to 10 seconds in the task I already have? Or you prefer I clone those tasks and change the value in the cloned one?
If the delay is indeed causing the issue, than I assume it is safe to reschedule the tasks for today (to not to wait for Monday), isn't it?
by przemhb
14 Oct 2021, 09:33
Forum: Cobian Reflector
Topic: Scheduled backup did not trigger
Replies: 24
Views: 726

Re: Scheduled backup did not trigger

The reason is to give HDD time to perform Short DST before backup. DST is required because I have disabled the drive's internal background media scan. During BGMS drive checks health of its surface. The data is later used for SMART. Once it is disabled I need to take care for it manually. Short DST ...
by przemhb
12 Oct 2021, 23:16
Forum: Cobian Reflector
Topic: Scheduled backup did not trigger
Replies: 24
Views: 726

Re: Scheduled backup did not trigger

I reckon it will be the best just to share my MainList.lst file with all the tasks.
MainList.7z
(5.83 KiB) Downloaded 12 times
by przemhb
12 Oct 2021, 00:20
Forum: Cobian Reflector
Topic: Scheduled backup did not trigger
Replies: 24
Views: 726

Re: Scheduled backup did not trigger

I've got a clue why the backup failed to trigger. I've got 4 tasks and each of them is set to trigger weekly, on Monday at 20:00.
Today triggered only the first one. The remaining were ignored.
Maybe they haven't been queued and will be triggered later as a missed ones?
by przemhb
30 Sep 2021, 21:37
Forum: Cobian Reflector
Topic: Scheduled backup did not trigger
Replies: 24
Views: 726

Re: Scheduled backup did not trigger

No, there wasn't any clue. Nothing related to the particular task appeared in the log file. I set verbose log mode and added Thursday 0:30 for test a minute before the time. Surprisingly it fired with numerous log entries. As the issue couldn't be affected nor caused by log mode set I will test the ...
by przemhb
29 Sep 2021, 20:24
Forum: Cobian Reflector
Topic: Scheduled backup did not trigger
Replies: 24
Views: 726

Re: Scheduled backup did not trigger

I've checked if having the HDD mounted when the task is about to be triggered helps. It doesn't.
by przemhb
29 Sep 2021, 19:44
Forum: Cobian Reflector
Topic: Scheduled backup did not trigger
Replies: 24
Views: 726

Re: Scheduled backup did not trigger

No, I don't use NET USE. It's an internal HDD, which I unmount, put to sleep power mode and wake only when needed. Example commands are as given below. To unmount and change power mode to sleep: "C:\Windows\System32\mountvol.exe" F: /P "SeaChest_PowerControl_x64_windows.exe" -d PD0 --transitionPower...
by przemhb
29 Sep 2021, 00:11
Forum: Cobian Reflector
Topic: Scheduled backup did not trigger
Replies: 24
Views: 726

Re: Scheduled backup did not trigger

One thing that pops into my mind is that, the particular task differs from the others in a way that destination drive is unmounted (no drive letter) up until the moment pre-backup event awakes it and mounts it. I've cloned the task. It doesn't trigger, no matter what time I set. I've unchecked both ...