Service fails to install during update

Questions about Cobian Reflector
Post Reply
Bobins
Posts: 10
Joined: 29 Nov 2021, 16:30

Service fails to install during update

Post by Bobins »

When running the install as an update to a previous beta, I enter the User ID and password for installing the service under a Local account.
The service doesn't install/start reporting the error "Couldn't install the main service The account name is invalid or does not exist, or the password is invalid for the account name specified."
Once the update has completed, I go into the Service settings, enter the same User ID and password and the service installs and starts.
Is this expected behaviour?
User avatar
cobian
Site Admin
Posts: 2286
Joined: 31 Oct 2020, 01:25
Location: Sweden
Contact:

Re: Service fails to install during update

Post by cobian »

No, but it happens sometimes when for example the user name is enteres with a space at the end or something similar.
--
Luis Cobian
Cobian Backup's creator
Bobins
Posts: 10
Joined: 29 Nov 2021, 16:30

Re: Service fails to install during update

Post by Bobins »

Definitely no space at beginning or end of either User ID or password.
The password does contain a non Alpha character (*)
This happens on every update and is repeatable.
User avatar
cobian
Site Admin
Posts: 2286
Joined: 31 Oct 2020, 01:25
Location: Sweden
Contact:

Re: Service fails to install during update

Post by cobian »

Will take a look at that.
--
Luis Cobian
Cobian Backup's creator
Bobins
Posts: 10
Joined: 29 Nov 2021, 16:30

Re: Service fails to install during update

Post by Bobins »

This is still happening on every update I do.
Not a big problem....but somewhat annoying.
Install_service.jpg
Install_service.jpg (135.31 KiB) Viewed 59 times
Currently on the latest release version.
User avatar
cobian
Site Admin
Posts: 2286
Joined: 31 Oct 2020, 01:25
Location: Sweden
Contact:

Re: Service fails to install during update

Post by cobian »

Will look at that again.
--
Luis Cobian
Cobian Backup's creator
User avatar
cobian
Site Admin
Posts: 2286
Joined: 31 Oct 2020, 01:25
Location: Sweden
Contact:

Re: Service fails to install during update

Post by cobian »

Fixed for the next release.
--
Luis Cobian
Cobian Backup's creator
User avatar
pcdrivers
Posts: 20
Joined: 20 Jul 2022, 10:22
Location: Canary Islands (Spain)

Re: Service fails to install during update

Post by pcdrivers »

In installations without a domain, I have to install it by typing .\username

It should detect that if we didn't type the domain or hostname of the machine, type ".\" before the user, or "{Hostname}\User"

And as an aside, when you write the FTP destination folder starting with slash, for example "/folder" gives an error, you always have to start without the slash.
User avatar
cobian
Site Admin
Posts: 2286
Joined: 31 Oct 2020, 01:25
Location: Sweden
Contact:

Re: Service fails to install during update

Post by cobian »

It does now. It appends a .

If you start with a / it will consider the path an ABSOLUTE path. Without a / it is considered to be relative to your home directory.
--
Luis Cobian
Cobian Backup's creator
Post Reply